00:00
16:01
Blodig alvor (2:3) Ulighed i sundhed

Sofie Lorenzen bliver indlagt på akutmodtagelsen på Svendborg Sygehus. Først mistænker lægerne, at hun har blindtarmsbetændelse, men så bliver hun undersøgt af en gynækolog, som fortæller hende, at hun formentlig har endometriose.

Hun skal bare have en henvisning fra sin praktiserende gynækolog, før hun kan blive udredt på sygehuset. Men så let går det ikke.

I episoden møder vi desuden journalist Louise Dreisig midt i forberedelserne til høringen om endometriose på Christiansborg, mens Ulrik Bak Kirk fra FEMaLe-projektet gør os klogere på den ulighed, der er i sundhed, når det kommer til køn. Han mener, at endometriose står i skyggen af de mere etablerede folkesygdomme såsom diabetes og kræft.

Ny forskning fra FEMaLe-projektet viser nemlig, at den manglende diagnosticering af endometriose ikke handler om, at kvinder ikke søger læge, når de oplever tegn på endometriose. Tværtimod faktisk.

🎧 Lyt med i tredje og sidste afsnit af Blodig alvor-serien i Endometriose Fællesskabets podcast, hvor vi følger journalist Louise Dreisig til høringen om endometriose på Christiansborg - og så får Sofie et afgørende svar fra hospitalet.

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Anne Bjørnskov Matthiesen og Asta Holst Bach.
Intromusik og speak er designet og produceret af Rasmus Schwenger.
Musik: Epidemic Sound.

***

Husk at du kan støtte Endometriose Fællesskabets arbejde ved at:
Blive medlem på www.endo.dk (nu med mulighed for delt betaling)
Sende et valgfrit beløb via MobilePay: 601184
Blive erhvervssponsor (læs mere på www.endo.dk eller kontakt administation@endo.dk)

Vil du vide mere om endometriose og foreningens arbejde, så besøg vores hjemmeside www.endo.dk og følg os på sociale medier:
📱 Instagram @endometriosefaellesskabet
📱 Facebook @Endometriose Fællesskabet
📱 LinkedIn @Endometriose Faellesskabet
👥 Meld dig ind i gruppen Sammen om endometriose, hvor du kan stille spørgsmål og dele dine erfaringer med over 1.000 andre som dig.
Blodig alvor (2:3) Ulighed i sundhed Sofie Lorenzen bliver indlagt på akutmodtagelsen på Svendborg Sygehus. Først mistænker lægerne, at hun har blindtarmsbetændelse, men så bliver hun undersøgt af en gynækolog, som fortæller hende, at hun formentlig har endometriose. Hun skal bare have en henvisning fra sin praktiserende gynækolog, før hun kan blive udredt på sygehuset. Men så let går det ikke. I episoden møder vi desuden journalist Louise Dreisig midt i forberedelserne til høringen om endometriose på Christiansborg, mens Ulrik Bak Kirk fra FEMaLe-projektet gør os klogere på den ulighed, der er i sundhed, når det kommer til køn. Han mener, at endometriose står i skyggen af de mere etablerede folkesygdomme såsom diabetes og kræft. Ny forskning fra FEMaLe-projektet viser nemlig, at den manglende diagnosticering af endometriose ikke handler om, at kvinder ikke søger læge, når de oplever tegn på endometriose. Tværtimod faktisk. 🎧 Lyt med i tredje og sidste afsnit af Blodig alvor-serien i Endometriose Fællesskabets podcast, hvor vi følger journalist Louise Dreisig til høringen om endometriose på Christiansborg - og så får Sofie et afgørende svar fra hospitalet. Podcasten er produceret og tilrettelagt af Anne Bjørnskov Matthiesen og Asta Holst Bach. Intromusik og speak er designet og produceret af Rasmus Schwenger. Musik: Epidemic Sound. *** Husk at du kan støtte Endometriose Fællesskabets arbejde ved at: Blive medlem på www.endo.dk (nu med mulighed for delt betaling) Sende et valgfrit beløb via MobilePay: 601184 Blive erhvervssponsor ( læs mere på www.endo.dk eller kontakt administation@endo.dk) Vil du vide mere om endometriose og foreningens arbejde, så besøg vores hjemmeside www.endo.dk og følg os på sociale medier: 📱 Instagram @endometriosefaellesskabet 📱 Facebook @Endometriose Fællesskabet 📱 LinkedIn @Endometriose Faellesskabet 👥 Meld dig ind i gruppen Sammen om endometriose , hvor du kan stille spørgsmål og dele dine erfaringer med over 1.000 andre som dig. leer más leer menos

hace 3 meses #behandling, #diabetes, #endometriose, #endometriosefællesskabet, #folkesygdom, #forskning, #kronisksygdom, #kræft, #kvinder, #kvinderssundhed, #menstruation, #menstruationssmerter, #patientforening, #smerter, #sundhed, #symptom, #ulighed, #ulighedisundhed