Action 24 Afsnit 2:  Ruth i krig & KFUM Soldaterhjem

30 de may. de 2024 · 32m 41s
Action 24 Afsnit 2:  Ruth i krig & KFUM Soldaterhjem
Descripción

Dette er andet afsnit af i alt 6 afsnit i forbindelse med Action24, en fælles fejring af Danmarks medlemskab af NATO i 75 år - et projekt i rammen af...

mostra más
Dette er andet afsnit af i alt 6 afsnit i forbindelse med Action24, en fælles fejring af Danmarks medlemskab af NATO i 75 år - et projekt i rammen af foreningen Folk & Sikkerhed - og i tæt samarbejde med Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabet, Politiet samt forsvars- og rumindustrien.

I dette afsnit taler vi med Generalsekretæren for KFUM Soldaterhjem Per Møller Henriksen og hans hustru Merete. Jeg var nysgerig på, hvordan han ser på veteranindsatsen og udviklingen gennem de sidste 50 år.

Bagefter taler jeg med Ruth, som er kendt for sin bestseller-bog "Ruth i Krig". 

Som værnepligtig for ca. 15 år siden, var mit go-to sted Kuffen, som lå i baghaven af Aalborg Kaserne. I hjørnet af Hal D i messecenteret i Fredericia finder du den samme gode stemning. Standen er indrettet som en klassisk soldaterhjem med billeder på væggene, sofaer og et lille serveringsbord, hvor du kan få dig en kop kaffe og et stykke kage.

Ved et lille højbord sætter jeg udstyret op, for at tale med Per Møller Henriksen og hans bedre halvdel Merete. Per blev i november 2023 tildelt en medalje af Forsvarsministeren for sine mange mange års arbejde med soldater og veteraner.

Herefter møder jeg også Ruth. Jeg var blandt andet nysgerrig på, hvorfor hun tog skiftet fra den trygge hverdag i Danmark til soldaterhjemsleder i Afghanistan og Irak, hvorfor den kristne tro er vigtig i krig og hvordan hun så sin rolle, når soldater delte både stort og småt. 


Action24 var arrangeret af Foreningen Folk & Sikkerhed
mostra menos
Información
Autor Forsvarsfortællinger
Organización Forsvarsfortællinger
Página web www.udsendtafdanmark.dk
Etiquetas

Parece que no tienes ningún episodio activo

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Actual

Portada del podcast

Parece que no tienes ningún episodio en cola

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Siguiente

Portada del episodio Portada del episodio

Cuánto silencio hay aquí...

¡Es hora de descubrir nuevos episodios!

Descubre
Tu librería
Busca