Bitcoin hesapları haciz mi edilecek?

17 de abr. de 2021 · 57m 30s
Bitcoin hesapları haciz mi edilecek?
Descripción

Kripto paralar son ayların en çok konuşulan, aynı zamanda en çok da tartışma konusu olan konuların başında geliyor. SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin’e yaptığı dev yatırımlar sonrası bu piyasada dengeler...

mostra más
Kripto paralar son ayların en çok konuşulan, aynı zamanda en çok da tartışma konusu olan konuların başında geliyor.

SpaceX CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin’e yaptığı dev yatırımlar sonrası bu piyasada dengeler değişti.

Bitcoin, rekor kıran çıkışlarına bir yenisini daha ekleyerek 68 bin doların üzerini de gördü.

Bitcoin'in değeri, bazı büyük şirketler tarafından yapılacak ödemelerde kabul edilmeye başlanmasıyla birlikte 2020 sonlarından bu yana üçe katlanmış durumda.

Ancak bazı analistler, Bitcoin'in değerini 60 bin doların üzerine taşıyan bu son yükselişin kısmen ABD'de koronavirüs salgını nedeniyle kabul edilen 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinden kaynaklandığını belirtiyor.

Türkiye’de ise Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni yönetmeliği ile, 30 Nisan'dan itibaren kripto varlıkların ödemelerde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak. Düzenlemenin yatırımcıları ve finans dünyasını nasıl etkileyeceğiyle ilgili hem soru işaretleri hem de tepkiler söz konusu.

En merak edilen soruların başında ise, “Kripto para hesabına haciz gelir mi?” var.

Ahval editörleri Ali Abaday, Ali Aslangül ve Evren Dede, Teknofilia'da bu hafta kripto para piyasasında yaşanan son gelişmeleri ve Neuralink ile beyne çip yerleştirme projesini ele alıyor.

Türkiye’deki uzmanların genel icra kanununa göre, Türk kripto para borsalarında kişinin borcu olup olmadığının tespitinin mümkün olduğuna dikkat çektiklerini hatırlatan editörler, yurt dışı kripto para borsalarında paranın tespitine ilişkin bir düzenleme bulunmadığına dikkat çekiyorlar.

Özellikle genç yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği kripto para piyasasının uzun vadede yasaklanma gibi bir yolla kontrol altına alınamayacağı görüşü üzerinde duran Ahval editörleri, ancak belirli kısıtlamalar ile etki gücünü kırmanın planlanabileceği görüşünü dile getiriyorlar.

Türkiye'de kripto paraya haciz konulduğuna dair haberlere dikkat çeken editörler, bu durumun İstanbul İcra Daireleri’nde meydana geldiğini aktarıyorlar. Bunun da sadece Türk kripto para borsalarında borç tespiti ile mümkün olabileceğine işaret ediyorlar.
Elon Musk'ın insan beyne çip takma projesi Neuralink'teki yeni gelişmeleri de ele alan Abaday, Aslangül ve Dede, Musk'ın bu yıl içinde insanlara çip takmayı istediğine dair iddiaların üzerinde dururken, dokuz yaşındaki Pager isimli maymunun beynine implant takılarak yapılan deneyi yorumluyorlar.

İki farklı bilgisayar oyununu başarıyla oynayan maymun joystick kullanırken diğer yandan da ekranın altında yer alan bir pipetle muzlu süt içiyordu.

Musk Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "İlk Neuralink ürünü, felçli bir kişinin akıllı telefonu, baş parmak kullanan birine göre daha hızlı kullanmasını sağlayacak" ifadesini kullandı.

Musk çipin kafatasına yerleştirilmesi sayesinde kablosuz şarj edilebildiğine vurgu yaparak şunları ekledi:

"Daha sonraki sürümler, beyindeki Neuralinklerden vücut motor/duyusal nöron kümelerindeki Neuralinklere sinyalleri aktarabilecek ve böylece, örneğin belden aşağısı felç olanların tekrar yürümesini sağlayacak. Çip, kafatası içerisine yerleştiriyor ve kablosuz şarj edilebiliyor. Bu sebeple implant yapılan kişi normal görünüyor ve bir rahatsızlık duymuyor."

Peki, sağlıkta devrim olacak bu projenin komplo teorilerine kapı aralayan yanları var mı?
mostra menos
Información
Autor Ahval
Organización Ahval
Página web -
Etiquetas

Parece que no tienes ningún episodio activo

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Actual

Portada del podcast

Parece que no tienes ningún episodio en cola

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Siguiente

Portada del episodio Portada del episodio

Cuánto silencio hay aquí...

¡Es hora de descubrir nuevos episodios!

Descubre
Tu librería
Busca