جلسهٔ شورای حقوقبشر، سیلی دیگری بر بناگوش رژیم
Descarga y escucha en cualquier lugar
Descarga tus episodios favoritos y disfrútalos, ¡dondequiera que estés! Regístrate o inicia sesión ahora para acceder a la escucha sin conexión.
Descripción
ساز و کارها
از میان ۱۹۳کشور عضو سازمان ملل، تنها ۱۱کشور که در آنها نقض فاحش حقوقبشر صورت میگیرد دارای گزارشگر ویژه هستند. کشورهایی مانند سوریه، مالی، میانمار و ایران زیر حاکمیت آخوندها.
شورای حقوقبشر هر سال یک ساعت برای هر کدام از این کشورها جلسه برگزار میکند که ابتدا گزارشگر ویژه گزارش خود را به شورای حقوقبشر ارائه میدهد؛ آنگاه نمایندگان دولتها و سپس نمایندگان سازمانهای غیردولتی صحبت میکنند.
نشست شورای حقوقبشر در مورد ایران هر سال در ماه مارس برگزار میشود که جلسهٔ امسال بسیار بیشتر از یک ساعت به درازا کشید.
این سومین گزارش جاوید رحمان به شورای حقوقبشر است. این گزارش نسبت به دو گزارش قبلی بسیار غنیتر، دقیقتر و با اشارهٔ بیشتر به موارد نقض حقوقبشر توسط رژیم آخوندی بود.
کارشناسان و رسانهها بهویژه این جلسه را دارای اهمیت ویژهیی دانستند.
نکات مهم گزارش گزارشگر ویژه
گزارش گزارشگر ویژه دربارهٔ نقض حقوقبشر در ایران در ماه ژانویه به شورای حقوقبشر ارائه و در ماه فوریه منتشر شد. این گزارش رخدادهایی (در مورد حقوق بشر) را شامل میشود که تا آخر سال۲۰۲۰ در ایران اتفاق افتاده است. اما در جلسهٔ ۱۹اسفند شورای حقوقبشر، جاوید رحمان علاوه بر ارائهٔ گزارش این گزارش، وضعیت حقوقبشر در ایران طی دو ماه سال۲۰۲۱ را هم شفاهی توضیح داد.
مهمترین و برجستهترین نکتهٔ این گزارش پرداختن به به موضوع نقض حقوق زنان توسط رژیم آخوندی است.
این موضوع از آنجا اهمیت دارد که رژیم زنستیز آخوندی با شیادی و نعل وارونه و با کمک لابیهای خود بسیار تلاش دارد در مجامع جهانی خود را مدافع حقوق زنان معرفی کند!. اما گزارش جاوید رحمان گوشهیی از نقض وحشیانهٔ حقوقبشر در مورد زنان توسط آخوندها را نشان داد و تأکید کرد که زنان زیر حاکمیت آخوندی از هیچ حقوق انسانی برخوردار نیستند و یک زن در ایران شهروند درجهٔ دو محسوب میشود.
یکی دیگر از ترفندهای رژیم، استفاده از حربهٔ «تحریمها» در شورای حقوقبشر است. رژیم با شیادی مدعی میشود عدم رسیدگی ما به مردم بهخاطر تحریمهاست. جاوید رحمان در گزارش رسمی خود این ادعای رژیم را رد کرده و برای نمونه دربارهٔ کرونا و عدم اقدامات رژیم در این زمینه میگوید این موضوع ربطی به تحریمها ندارد.
گزارش جاوید رحمان همچنین به قیام آبان۹۸ و دستگیریها توسط رژیم آخوندی پرداخته است. این گزارش بر اذیت، آزار و انتقامجویی علیه قربانیان رژیم، از جمله بازماندگان قربانیان هواپیمای اوکراینی هم انگشت گذاشته است.
مواضع دولتها و سازمانهای غیردولتی
پس از گزارشگر ویژه، نمایندگان کشورها صحبت کردند. نکتهٔ برجسته در جلسهٔ ۱۹اسفند شورای حقوقبشر، تعداد بالای کشورهایی بود که دربارهٔ نقض حقوقبشر در ایران صحبت کردند. ۲۲کشور اروپایی (دانمارک از طرف ۵کشور نوردیک صحبت کرد) و ۴کشور غیراروپایی در مواضع خود، نسبت به نقض حقوقبشر مردم ایران توسط رژیم آخوندی ابراز نگرانی کردند. آنها بر روی جنایت اعدام، تبعیض و خشونت علیه زنان و دختران، پدیدهٔ جنایت کودک همسری و ازدواج ۱۶هزار دختر بچه تنها طی یک سال گذشته در ایران، اعدام نوجوانان، برخوردهای خشونتآمیز با معترضان، بازداشتهای خودسرانه و اذیت و آزار اقلیتها انگشت گذاشتند و آن را محکوم کردند.
در این میان، موضع نمایندهٔ دولت آلبانی بسیار قابل توجه بود. چرا که رژیم با توطئهها و اقدامات و تبلیغات سنگین بسیار تلاش دارد دولت آلبانی را بهخاطر حضور دشمن اصلی رژیم در آن کشور، یعنی مجاهدین زیر فشار بگذارد. اما نمایندهٔ دولت آلبانی گفت: «در پاسخ بهرژیم ایران که میگوید چرا آلبانی میزبانی مجاهدین خلق را میکند، باید بگویم موضع دولت آلبانی بهعنوان کشوری مستقل حفاظت از کسانی است که حقوقشان نقض شده است. آلبانی میزبان هیچ تروریستی نیست بلکه بخشی از یک ائتلاف بزرگ بینالمللی است که با گروههای تروریستی هرجا که ظاهر شوند یا عمل کنند میجنگد و آلبانی سازمان مجاهدین خلق ایران را در راستای کامل قوانین آلبانی و قوانین بینالمللی بر اساس مبانی حقوقبشری پذیرفته است».
نمایندهٔ دولت اسلوونی نیز دربارهٔ نامهٔ ۷ گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل صحبت کرد. در نامهٔ این گزارشگران تأکید شده که بالاترین مقامات رژیم در جنایت قتلعام ۶۷دست داشتند. یعنی رژیم در تمامیتش باید پاسخگوی این جنایت باشد. آنها خواستار تحقیق دقیق و مستقل دربارهٔ تکتک شهدای قتلعام ۶۷ شدهاند. در نامهٔ ۷گزارشگر ویژه تأکید شده اگر رژیم پاسخگو نباشد، جامعه جهانی اقدام میکند. بدینترتیب این نامه مقدمهٔ آغاز روندی میشود که تشکیل دادگاههای بینالمللی برای محاکمهٔ سران رژیم را در پی خواهد داشت.
دولت آمریکا هم که طی ۳سال گذشته در شورای حقوقبشر حضور نداشت، در جلسهٔ ۱۹اسفند شورای حقوقبشر، دربارهٔ نقض حقوقبشر در ایران صحبت کرد و به نقض حقوق دو تابعیتیها و هزاران ایرانی که در قیام آبان۹۸ دستگیر شدند، پرداخت.
بعد از نمایندهٔ کشورها، سازمانهای غیردولتی صحبت کردند که دو سازمان به قتلعام ۶۷ پرداخته و خواستند کمیتهٴ تحقیق در مورد این جنایت سران رژیم شکل بگیرد.
گزارش گزارشگر ویژهٔ حقوقبشر در ایران و نشست ۱۹اسفند شورای حقوقبشر برای رژیم آخوندی بسیار سنگین است چرا که این گزارش در شرایطی ارائه شد که رژیم با توجه به تغییرات سیاسی در جهان خواب پنبهدانهٔ بازگشت سیاست مماشات میدید که تا این نقطه برایش روشن شده بازگشت به تعادل قبلی و احیای سیاست مماشات محال است و در دیگر بر پاشنهٔ قبلی نمیچرخد. اکنون محکومیت سنگین در نشست شورای حقوقبشر نیز، بیشازپیش این واقعیت را اثبات کرد.
Información
Autor | Radio Mojahed - رادیو مجاهد |
Organización | Radio Mojahed - رادیو مجاهد |
Página web | - |
Etiquetas |
Copyright 2024 - Spreaker Inc. an iHeartMedia Company