نگرشی نو به رمضان- محمد حیاتی - قسمت ۴

4 de may. de 2020 · 21m 48s
نگرشی نو به رمضان- محمد حیاتی - قسمت ۴
Descripción
شعائر و ضابطه و قانون ضرورت غلبه بر سرنوشت کور و نامعلوم است
درهمین رابطه براین که گمان نکنیم که روزه برای سختی کشیدن و گرسنگی و تشنگی کشیدن و از خیلی کارهای که تمایلات عادی هر انسان دست کشیدن است درهمین آیه گفته است:‌«يريدالله بكم اليسر»، يعني خدا (درست برخلاف آن‌چه آخوندهاي خميني‌صفت مي‌گويند) براي شما سهولت و آسودگي را اراده كرده‌است، نه سختي و فرسودگي را. هدف سختي و فرسايش نيست هدف ریاضت کشی نیست.
همانطور که در مورد نماز گفته است که هدف (باز هم برخلاف ولایت آخوندی ) خم و راست شدن و سوت و صفير كشيدن نيست. بلکه روح و جوهر نماز، قربت و وصل به سرچشمهٌ هستي و وجود است. انسان بداند که موجودی همچون حیوانات نیست و یا روزه برای این است که اولا هر فرد تمرین کند و بداند که میتواند بخاطر هدفهای عالیتری مانند مبارزه با ظلم و نجات ستمدیدگان از خواسته‌های عادی و روز مره اش بگذرد میتواند از هر گونه خود پسندی و همه چیز را برای خود خواستن و ضد بشر شدن پاک و پاکیزه شوند. میتواندهیولای وحشی ضد بشر نباشد و مانند بسیاری از انسانها که خود را فدای انسانها و رهایی آنها کرده اند جاودانه شوند.
شما به اموال بغارت برده توسط خامنه ای نگاه کنیدشقاوت و درندگی حدی ندارد درحالیکه هزارهزار از هموطنانمان در کوچه وخیابان به خاک می‌افتند از مردم میخواهد که به هم کمک کنند و اموال مردم را برای خود و خانواده اش نگهداشته است
واقعیت این است که جنگ با طبیعت باعث شناخت طبیعت و کشف قوانین و تسلط بر طبیعت که انسان را از زندگی قرون وسطایی به عالیترین سطح زندگی رشد داده و میدهدطبعا بدون قیمت دادن وجنگیدن امکان دسترسی به تمدن امروز بشری غیر ممکن بود.چنانکه جنگ با مناسبات بهره کشانه باعث غلبه برقوانین عقب برنده در طول تاریخ شده است باید قیمت این جنگ را پرداخت این درس تاریخ است.قیمت ندادن وتسلیم قوانین طبیعی و غریزی انسانی شدن نتیجه اش عقب ماندگی واسارت انسان است.
و جنگ با غرایز پایه ای ترین جنگ است که انسان را برای هر جنگ دیگر آماده میسازد / روزه و رمضان چنین جایگاهی دارد.
بزرگداشت شکر و سپاس خدا بخاطر شعائر راهگشا
واقعا بخاطر ارزشهای روزه باید خدا را که چنین راهنمایی کرده شکر گزار بود.قران درهمان آیه روزه میگوید:‌«لتكبرواالله علي ما هديكم» تا خدا را با آن‌چه كه نسبت به‌آن هدايت شده‌ايد، بزرگ بداريد. يعني قدر راه‌يافتگي و ارزشهاي انساني، قدر آن مرزبندي، و فاصله با دنياي مادون انساني را بدانيد. و واقعاکه باید شاکر خدا به خاطر این نعمت راهیافتگی باشیم در آخر همین آیه میگوید:‌«لعلكم تشكرون»، باشد كه شكر‌گزار گرديد، يعني بفهميد كه جريان از چه‌قرار است، بدانيد كه هركس و هر‌چيز و هر‌ارزش و هر‌آيين براي چيست و از كجا مي‌آيد و انسان را به کجا میبرد؟
آری دوستان واقعا برای جنگ با دشمنان مردم ایران و برای غلبه بر آن بایدچنین مسیری را طی کرد
تابتوان بر نظام دجال ولایت فقیه غلبه كرد. این داستان رهایی خلق محروم و مظلوم ایران است.
روزه با هدف نبرد با اجبارات حاکم از سوی دیکتاتورها، رها و پاک کننده اندیشه‌ها و قلبهای انسانهای مسئول وانقلابی و تاریخساز است .پس هر چه جنگ شدیدتر و مسئولیت و تعهد بالاتر، نیاز به شعائر وروزه بیشتر است.چون چنین انقلابیونی بشدت نیازمندهستند و شعائر و ضوابط را کمک کننده میدانند و نه محدود کننده و درهمین رابطه قرآن میگوید:‌«و من يعظّم شعائرالله فانّها من تقوي‌القلوب» يعني كسي كه شعائر خدايي را عظيم و بزرگ مي‌دارد، اين ناشي از رهايي و از پاكيزگي قلوب است… طبعا چنین انسانهای وارسته و مسئول همواره جویای خالقی هستند که چنین رهنمودهایی عرضه کرده است .برای رشد وکمال انسانی خود مرزی نمیشناشند ونیازمند کسب بالاترین شرف انسانیت هستند واز پیامبر می‌پرسند خدا کجا است وخدا جواب میدهد راه دوری نروید.من در خود ومسیری که انتخاب کرده اید به بینید.«و اذا سئلك عبادي عني» و آن‌گاه كه بندگانم مرا از تو پرسيدند، آن‌گاه كه مرا جستجو كردند، بگو: «فاني قريب». من نزديكم. چقدر؟ چقدر نزديك؟ «اجيب دعوة‌الداع اذا دعان» آن‌قدر نزديك كه دعوت كسي را كه مرا مي‌خواند، جواب مي‌دهم و اجابت مي‌كنم. دوست نزديكتر از من به من است وين عجب‌تر كه من از وي دورم… بي دلي در همه احوال خدا با او بود او نمي‌ديدش و از دور خدايا مي‌كرد رسدآدمی بجایی که بجز خدا نبیند
در این مسیر پرشکوه انسان مسئول و آگاه و فداکار و پیشرو آنقدر به خدا باهمه ویژگیهایش نزدیک میشود که خداوند آنان را با کلمه عبادی يعني بندگانم، تخصيص بندگان به‌خودش، از سر منتهاي عنايت و لطافت است و اين‌كه اعلام نزديكي و تضمين اجابت مي‌كند: «فاني قريب، اجيب دعوت‌الداع اذا دعان»…
قبل از اینکه به مهمترین دستاوردهای این تمرین رها کننده در شبهای قدر بعد از دودهه تمرین مستمر روزانه بپردازیم بجااست به خیانتی که آخوندها به معانی وناموس کلمات و ارزشها ازجمله شعائر و روزه کرده اند
شبهای سرنوشت ساز قدر
ماه رمضان عالیترین دستاوردهایش برای انسانها را به دنبال دو دهه تمرین حاکم ساختن اراده‌ها، به شبهای قدر اشاره میکند .چرا که انسانهای مسئول که روزه را نه برای خوب شدن شخص خود بلکه برای تمرین نبرد مستمر با غرائز و غلبه بر آن بخاطر رها کردن مردم ستمزده واسیر شده به چنان توانمندی میرسند که میتوانند مسیر تاریخشان را دگرگون کنند و قیمتش را هم می پردازند.
آری شبهای قدر همان شبهای تصمیم تاریخی باهمه تعهدات و مایه گذاریش است چرا که پس از دودهه تمرین شایستگی آن را پیداکرده است.
دراهمیت شبهای سرنوشت ساز قدر قرآن میگوید:‌
وَجَعَلْتَ فيهِ لَيْلَةَ الْقَدْرِ، وَجَعَلْتَها خَيْراً مِنْ اَلْفِ شَهْرٍ
و قراردادى در اين ماه شب قدر را و آن را بهتر از هزار ماه كردى
خوب است یادآوری کنیم که شهادت علي ع در 21 رمضان و مصادف با شبهاي قدر است.
درواقع وقتی فرد روزه دار با خلوص نيت روزه میگیرد این کار دقيقا مراحل حرکات کمي براي يک تغيير کيفي است که در تقدير است. وفرد به کمال خود مي رسد.. شبی که مرحله و نقطه‌يي است كه از هزار ماه برتر است. هزارماه معادل متوسط عمر یک انسان 82 سال.
بدين ترتيب، «قدر» يك نقطه‌عطف، خروج از يك بن‌بست و سرآغاز مرحلهٌ بعدي است كه در آن چارچوب كلي سرنوشت آيندهٌ يك فرد، جامعه يا انقلاب مشخص مي‌شود. نقطهٌ قدر، جايي است كه هویت و گوهر وجودی انسان يا سمت تغییر و تحول بعدي انسان و جامعه معين مي‌شود.
اینکه میگویم سرنوشت تغییر میکند مانند این که فردی تصمیم میگیرد بجای زندگی معمول مبارزه را باهمه سختیهایش انتخاب کنند طبعا سرنوشت چنین آدمی با سرنوشتش قبل از این انتخاب کاملا فرق میکند.
وقتی با اراده های صیقل یافته و باگذشتن مستمر از تمایلات خودبه خودی به نقطه تصمیم سرنوشت ساز میرسیم تصمیم میگیریم و مسیر زندگیمان را از حالت تسلیم به شرایط خارج میکنیم و مسیری را انتخاب میکنیم که به تغییر سرنوشت خلق ایران منتهی شود.
این همان تغییر سرنوشت یک فرد است در جامعه نیز وقتی مردم طی یک دوران با دیکتاتوریها مبارزه میکنند و رژیم تغییر می‌کند این یعنی تغییر سرنوشت یک ملت. پس شب قدر آن مرحله‌يي است كه پديده به كيفيت جديدي بالغ مي‌شود.
عید فطر
فطر همان فطرت همان گوهر وجود انسان و جامعه انسانی است که باید بارز و آشکار شود.
راستی آنچه ماندنی و ماندگار است همان ارزشهای انسانی واجتماعی مبتنی بر رهایی و مسئولیت پذیری و آفرینندگی و مناسبات عادلانه و آزادانه بین انسانها خالی از هرگونه ظلم و ستم است.وهرچه غیر از آن است از ثروت ،مقام و قدرت و مناسبات بهره کشانه و.. از بین میروند ومگر تاریخ بیان گرغیر از این است .کدام قدرقدرت جنایتکاری ماندگار شد و راه و روش کدام مناسبات بهره کشانه ماند . آیا وقتی مناسبات وحشیانه برده برداری مجددا تکرار شد؟‌ایا مناسبات مالک و رعیتی تکرار شد ؟‌ جواب منفی است . پس مطمئنا شاهنشاهی هم باز نخواهد گشت بنابراین هر قدمی که در جهت این تغییرات شایسته برداریم بی تردید باعث جاودانه کردن خود و آرمان خود و حرکت به سمت جامعه بدون ظلم وستم خواهدشد.
پس از يك ماه تمرين و بكارگيري اراده و تقويت آن پا به روزي ميگذاريم كه نامش عيد فطراست .
كسي كه به عيد فطر گام ميگذارد ديگر آدم قبلي نيست . يك سرفصل را عبور كرده است .
چه بجا است که به معانی دعای قنوت نماز عید فطر توجه کنیم که ضمن یاد آوری ارزشهای کمال مطلق خواستها و نهایت آرزویمان را که نزدیک تر شدن هرچه بیشتر به ارزشهای خدایی است بیان میکنیم. و به محمد پیامبری که با تمام وجود تلاش کرد تا این ارزشهارا به انسان و تاریخ بیاموزد و برساند درود می فرستیم.
Información
Autor Radio Mojahed - رادیو مجاهد
Organización Radio Mojahed - رادیو مجاهد
Página web -
Etiquetas

Parece que no tienes ningún episodio activo

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Actual

Portada del podcast

Parece que no tienes ningún episodio en cola

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Siguiente

Portada del episodio Portada del episodio

Cuánto silencio hay aquí...

¡Es hora de descubrir nuevos episodios!

Descubre
Tu librería
Busca