1 de feb. de 2024 · 18m 48s

Angst, stress, depression er blevet en folkesygdom, som ødelægger livet for rigtigt mange mennesker. I podcasten fortæller leder af naturbaserede indsatser hos Fonden Mental Sundhed, Dorthe Djernis om naturen som...

mostra más
Angst, stress, depression er blevet en folkesygdom, som ødelægger livet for rigtigt mange mennesker.

I podcasten fortæller leder af naturbaserede indsatser hos Fonden Mental Sundhed, Dorthe Djernis om naturen som terapirum.

Dorthe Djernis er autoristeret psykolog og har en PhD i naturbaseret mindfullness. Hun har lavet mange naturbaserede forløb med forskellige målgrupper - blandt andet med unge studerende.

Hun fortæller om fordelene ved at bruge naturen til behandling af angst, stress, depression og PTSD, men også om vigtigheden af at udvikle og forske i naturen som en terapeutisk ramme i behandlingen.

Forskningen viser nemlig klart, at der er positive virkninger både mentalt, kropsligt og socialt ved at være i naturen.

Du møder også de to kvinder Emma Lyeteg Lund og Chipo Marisa Petersen, der begge var ramt af stress og angst, mens de studerede.

De fortæller om den hjælp et naturbaseret forløb med mindfullness, meditation og nærværsøvelser var for dem tilbage i 2017.

I 2021 angav lidt over 13% af danskerne over 16 år, at de led af depression eller havde senfølger efter depression. Det svarer til næsten 775.000 mennesker.
Tilsvarende antal mennesker angav at have angst eller senfølger efter det. Og hver tredje kvinde og hver fjerde mand i Danmark var plaget af en høj grad af stress.

Tallene er hentet fra Den Nationale Sundhedsprofil, som Sundhedsstyrelsen udgav i begyndelsen af 2022.
Den store udfordring med det mentale helbred i den danske befolkning har fået 15. Juni Fonden til at bevilge op til 100 millioner kroner til et program, der skal støtte forskning i - og udvikling af - naturbaserede metoder og tilbud i hele landet.


Charlotte Ostertag har tilrettelagt og produceret podcasten På Naturens Vegne for Naturmødet i Hirtshals og Hjørring Kommune.
mostra menos
Información
Autor Naturmødet
Página web -
Etiquetas

Parece que no tienes ningún episodio activo

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Actual

Parece que no tienes ningún episodio en cola

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Siguiente

Portada del episodio Portada del episodio

Cuánto silencio hay aquí...

¡Es hora de descubrir nuevos episodios!

Descubre
Tu librería
Busca