Contactos
Información
Muhammed Yunus ve Can’ın sunumu, Elif’in terletici sorularıyla BiDünya konunun farklı bakış açılarından dinlendiği ve dinletildiği podcast.
21 FEB. 2020 · Huzurlu bir toplum olmak istiyor muyuz? Yoksa, "kalkınmış" bir toplum mu olmak istiyoruz? Bu soruların cevabını Türkiye'de sivil toplumun devletle ilişkisini konuşarak aramaya çalıştık. Bunun için Daron Acemoğlu'nun James A. Robinson ile beraber yazdığı son kitabı "Narrow Corridor"dan, yakın tarihimizden ve mevcut şartlardan yola çıkarak tartıştık. "Türkiye'de Sivil (?!) Toplum" Bidünya Podcast'te sivil topluma dair uzun bir serinin ilk bölümü oldu. Bölümü dinleyip sosyal medya hesaplarımızdan ve bidunyapodcast@gmail.com e-posta adresimizden bize yorumlarınızı ve/veya sorularnızı iletebilirsiniz.
10 FEB. 2020 · Görmemek mi görülmemek mi? Toplumdan dışına itilmek mı yalnız olmadığının farkına varmak mı?
Fiziksel engellerin değil duygusal engellerin bizi kısıtladığını bir kez daha farkına vardığımız bu bölümde ön yargılarımızın bizi nasıl etkilediğini ve anlamlı ilişkiler kurmamızı engellediğini tartıştık. 3 karanlıkta diyalog rehberi ile yine sadece sesten oluşan bir yolculuğa çıkmak için buyrun bölüme!
29 ENE. 2020 · Bidünya Podcastin 2. sezonuna evde ailenizle, iş yerinde çalışma arkadaşlarınızla ve yeni tanıştığınız insanlarla (özellikle buzları kırmak için) uygulayabileceğiniz son teknoloji bir araç sunarak başlıyoruz. Bu araç sayesinde, insanların olağan şartlarda kolaylıkla ifade edemeyeceği duygu ve düşüncelerini öğrenebilirsiniz. Hatta, kendi duygu ve düşüncelerinizin farkına varabilirsiniz. Ayrıca, patron çıldırdı ve bu aracı tamamen bedava sunuyoruz size!
3 MAY. 2019 · Teknolojinin büyüsüne kapılıp es geçtiğimiz şeyler olabilir mi? Tam olarak neden ve nasıl kullanacağımızı bilemediğimiz bir silahla rastgele ateş açıp en değerli varlıklarımızı vuruyoruz belki de. Yoksa, büyüleyici gelişmeler gösteren teknolojiye rağmen en hayati sorunlarımıza yabancı kalamazdık değil mi? Buyrun bölüme...
26 ABR. 2019 · Daha adil bir eğitim sistemi için teknoloji nasıl kullanılır? Çocuklar için, çocuklarla beraber düşünerek üretilmiş bir eğitim müfredatı. Deneyimlerken öğreten, öğretirken de eğlendiren bir yöntem olabilir mi? Bir eğitim gönüllüsü olan bilgisayar mühendisi Alpay Sabuncuoğlu ile hem çiçeği burnunda girişimini hem de eğitimin geleceğini konuştuk.
19 ABR. 2019 · Son yıllarda çok popüler bir konu olan "Big Data" yani büyük veriyi konuştuk. Özellikle facebook skandalı sonrası gündeme iyice yerleşen bu teknolojiyi sıfırdan başlayarak anlamaya çalıştık. "Büyük veri kullanılarak nasıl müşteri kitlesi oluşturulur?" ve hatta "Sahip olduğun müşterileri nasıl yönlendirirsin?" gibi soruların yanı sıra yapay zeka ve etik tartışmalarında en ön sırada bulunan konulardan biri olan "ırkçı yapay zeka" meselesine de değindik. Eve dönerken dinlemelik bu bölümü sakın kaçırma!
12 ABR. 2019 · Çok derin ve renkli dünyası olan modern zaman dervişi Levent Dinçkal ile yaptığımız bu bölümde zamanda yolculuk yaptık adeta. Kişisel buhranlarımıza, mum ışığında bir Roma Lejyoner taburunun İmparator Çadırında çözüm aradık. Çadıra zaman zaman Seneca, Zenon, Epictetus ve hatta Aristo uğradı. Ama yalan olmasın Aristo çok durmadı. Uzun süren tartışmaların sonucunda İstanbul'da yaşayanlar için bir Stoacılık rehberi yayınlama kararı çıktı. Marcus Bey sefer dönüşü ilk iş bu konuyla ilgileneceği sözünü de verdi. Sevgili dinleyici, sen de zamanda yolculuk yapmak istersen bölümü hemen dinle. Logos yanınızda olsun!
Muhammed Yunus ve Can’ın sunumu, Elif’in terletici sorularıyla BiDünya konunun farklı bakış açılarından dinlendiği ve dinletildiği podcast.
Información
Autor | BiDünya Podcast |
Organización | BiDünya Podcast |
Categorías | Cultura y sociedad |
Página web | www.bidunya.org |
bidunyapodcast@gmail.com |
Copyright 2024 - Spreaker Inc. an iHeartMedia Company