Contactos
Información
En podcast om karriereprogrammet 'Den unge kunstneriske elite', sponsoreret af Statens Kunstfond.
25 JUL. 2019 · Den dynamiske tøjdesignerduo Niels Gundtoft Hansen og Marie Munk Hartwig udgjorde tidligere brandet HÆRVÆRK, men har nu skiftet navn til Buster’s World. Logikken bag det nye navn er, at det fungerer på engelsk, men giver særligt god mening på dansk, hvor det blandt andet refererer til filmen ‘Busters verden'.Buster’s Worlds design er stærkt, råt og stort. De bruger meget primærfarver, og duoen bag er både kunstnere og designere.
Partnerskabet og starten på hærværket
Niels og Marie supplerer hinanden. Det stod dog ikke skrevet noget sted, at Niels skulle være designer. I mange år satsede han på en musikalsk karriere, og han har en fortid som skater. Pludselig stod han til et introforløb på KEA (Københavns Erhvervsakademi) og fandt sit kald. Der var det anderledes med Marie. Hun startede allerede med at bruge sin mors symaskine, da hun var 9 år gammel. Men de forskellige baggrunde har stor betydning for deres samarbejde og deres poetiske, barnlige, men også rå univers. Det relaterer sig meget til andre miljøer som skatermiljøet og musik.
Niels og Marie blev kærester, da de begge gik på Royal College of Art i London. Her lavede Niels en afgangskollektion, han kaldte HÆRVÆRK. Derefter vandt han en konkurrence i Italien. Herefter gik det stærkt, og passionen blev til en egentlig virksomhed.
Foto: Josefine Stritich
Den Unge Kunstneriske Elite
Formålet med eliteprogrammet er at hjælpe kunstnere som Niels og Marie med at få foden indenfor på den danske og internationale scene. Når man kommer med i ‘Den unge kunstneriske elite'-programmet, indebærer det individuelle karriereplaner, støtte fra professionelle mentorer og økonomisk støtte til aktiviteter, der kan hjælpe talenterne til at blive en del af eliten indenfor deres fag.
Niels og Maries mentor er iværksætteren Vigga Svensson. Hun skal hjælpe dem med at lave en kommerciel bro, samtidigt med at hun sikrer, at designerne ikke mister deres kunstneriske touch. Opgaven er, at de ikke må begynde at gå alt for meget på kompromis, samtidigt med at de kan få deres brand bredt ud.
8 JUL. 2019 · Scenekunstneren Julian Juhlin er ikke bange for at bruge sig selv og sine personlige erfaringer i sin kunst. Som da han som 30-årig tog på sin ‘Virgin Tour' til 14 forskellige danske byer på 14 dage og udstillede sig selv badet i UV-lys i en lille glasmontre. Projektet tog udgangspunkt i virkeligheden, da Julian Juhlin var jomfru. Han kørte gennem det ganske, danske land i en lang, hvid limousine.
Eller hvad med dengang han som 25-årig flyttede hjemmefra. Fra de trygge rammer i mors lejlighed på Frederiksberg til en tilværelse som udeboende på Vesterbro. Her fik han idéen om skikkelsen, der var bundet til sit børneværelse. For altid. Derfor malede og indrettede han sit nye værelse helt i grønt. Alle vægge, gulve og lofter blev grønne. Så installerede han videoovervågningsudstyr på værelset. Her blev værelset optaget i døgndrift og livetransmitteret ind på hans gamle værelse i hans mors lejlighed, hvor han havde installeret en projektor.
Julian Juhlin tør tænke anderledes. Men hans kunst skal ikke tolkes som en samfundskritik. For det er det ikke. Han kigger efter smukke ting – skønhed. Og her kan det være en god idé at lede, hvor andre ikke kigger.
Foto: Josefine Stritich
Den unge kunstneriske elite
Formålet med karriereprogrammet ‘Den unge kunstneriske elite' er at hjælpe kunstnere som Julian Juhlin med at få foden indenfor på den danske og internationale scene. Programmet indebærer individuelle karriereplaner, støtte fra professionelle mentorer og økonomisk støtte til aktiviteter, der kan hjælpe talenterne til at blive en del af eliten indenfor deres fag.
Julian Juhlins mentor er filmproducent, Vibeke Windeløv, og hun skal hjælpe ham med at nå sine mål i det to-årige forløb. Julian Juhlin har ikke et eller andet konkret mål om, at han skal have solgt et bestemt antal værker eller lignende. Nej, han er glad for muligheden for at arbejde videre. Og han ønsker blandt andet med hjælp fra støtten at tage jomfruen på turné i verden.
I podcastserien ‘De unge vilde', er der med Iben Maria Zeuthen som vært fokus på talenterne. Hun undersøger, hvad de unge talenter håber på at kunne få ud af det to-årige forløb. Så lyt med, når hun taler med scenekunstneren Julian Juhlin og hans mentor, Vibeke Windeløv.
24 JUN. 2019 · Sangerinden Lydmor, med det borgerlige navn Jenny Rossander og en stor forkærlighed for UV-lys, har nok at se til. Hun er både komponist, musiker og sanger. Hun er lige kommet hjem fra en Europaturné og tager afsted igen til sommer, hvor hun skal spille på en lang række festivaler landet over. Så har hun for øvrigt også komponeret soundtracket til den moderne opsætning af den græske tragedie, ‘Orestien', på Aarhus Teater. Og så er hun en af de 10 yngre kunstnere, der er blevet udvalgt til Statens Kunstfonds nye eliteprogram ’Den unge kunstneriske elite’.
I mange år var Lydmor overbevist om, at hun skulle være filminstruktør. Hun elskede idéen om at skabe universer. At få folk til at føle. Lydmor har gennem hele sit liv selv været en stor og hengiven forbruger af dem, der kunne skabe universer. Men da hun pludselig som 14-årig stod på en scene som solist for første gang, gik det op for hende, at hun med musikken kunne gøre nøjagtigt det samme, som hun ville som filminstruktør. Hun kunne få folk til at føle noget.
I dag er Lydmor 29 år gammel. Hun har udgivet tre plader. Hendes seneste plade, ‘I Told you I’d Tell them our Story' (2018), betegner hun selv som sit hovedværk. Baggrunden for pladen er ret speciel.
Lydmor var kommet ud på et vildspor. Hun kunne ikke finde fokus. Som konsekvens stoppede hun alt og tog til Shanghai. Ikke til de varme himmelstrøg i Los Angeles. Ikke til det pulserende Berlin. Nej, hun tog til Shanghai. Ikke at hun vidste, hvad hun skulle lave der, når hun kom frem. Men hun var nødt til at stille svære og helt grundlæggende spørgsmål som: Hvad er det egentlig, jeg laver? Det kom der en masse kreativitet ud af og ikke mindst den før omtalte plade.
Nu er Lydmor et helt andet sted end vildsporet. Kreativiteten strømmer ud, og hun har masser af idéer. Derfor er timingen med at blive en del af eliteprogrammet god. Hun kan få lov til at udfolde sin kreativitet uden at skulle bekymre sig om den økonomiske bundlinje.
En podcast om karriereprogrammet 'Den unge kunstneriske elite', sponsoreret af Statens Kunstfond.
Información
Autor | Heartbeats.dk |
Organización | Heartbeats (Denmark) |
Categorías | Artes escénicas , Cultura y sociedad , Artes visuales |
Página web | www.spreaker.com |
saxild@heartbeats.dk |
Copyright 2024 - Spreaker Inc. an iHeartMedia Company