Portada del podcast

Hyvän välitystavan podcast

 • Jakso 22: Vuosi 2023 välittäjän silmin - Jatkuuko tahmea asuntomarkkinatilanne?

  14 FEB. 2024 · Kiinteistönvälitysalan keskusliiton hintaseurantapalvelun datan mukaan asuntokauppojen määrät laskivat lähes neljänneksen verrattuna vuoteen 2022. Välittäjälle vuosi oli tahmea ja asiakkaat odottivat välittäjän näkevän korkojen ja energian hintojen kehityksen kuin kristallipallosta. Mutta kuinka markkinan hiljaisemmat ajat todella vaikuttivat välittäjän työhön ja toiko tämä mukanaan jotain hyvääkin? Tuomaksen vieraina ovat RE/MAX Suomen toimitusjohtaja ja KVKL:n vuoden 2023 hallituksen puheenjohtaja Pasi Aalto sekä Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja ja KVKL:n vuoden 2024 hallituksen puheenjohtaja Mika Laurikainen. Millaisia vinkkejä he antavat välittäjille vuoteen 2024?
  Escuchado 39m 54s
 • Jakso 21: Hyvän välitystavan lähettiläiden terveiset kentältä - Ensin tutustutaan Hyvän välitystavan ohjeeseen, sitten vasta lakikirjaan

  31 ENE. 2024 · “Ensin tutustutaan Hyvän välitystavan ohjeeseen, sitten vasta lakikirjaan.” Ohje auttaa jokaista uutta välittäjää alaan tutustuessa ja pitää vanhatkin tekijät oikealla tiellä. Ohjetta ei tarvitse onneksi muistaa ulkoa, sillä hyvä sisällysluettelo auttaa ongelmakohdissa tiedon etsimisessä. Mutta mitkä ovat ne ohjeen luvut, joihin Hyvän välitystavan lähettiläät suosittelevat erityisesti tutustumaan? Tuomaksen vieraana ovat kiinteistönvälittäjät Emilia Nikkilä Kiinteistömaailmasta Kangasalta, Miia Karppinen RE/MAX Nosteesta Lahdesta sekä Pia Ketoja OP Kodista Tampereelta. He kaikki toimivat myös vuoden 2023 Hyvän välitystavan lähettiläinä. Emilian, Miian ja Pian mukaan Hyvän välitystavan ohje kaivetaan kentällä esiin lähes viikoittain.
  Escuchado 30m 53s
 • Jakso 20: Mitkä asunnot ovat lunastusvaaran alla?

  18 ENE. 2024 · Mitä tarkoitetaan lunastusoikeudella asuntokaupassa ja miten yleisiä lunastuslausekkeet ovat? Mitä tapahtuu, jos yhtiöjärjestyksessä onkin lakipykälista poikkeavia määräyksiä? Entä varainsiirtovero? Tarvitseeko sitä lainkaan maksaa vielä kaupanteon yhteydessä, kun on epävarmaa, jäävätkö osakkeet lopulta tälle ostajalle? Tuomaksen vieraana ovat SP-Koti Oy:n lakiasiainpäällikkö ja KVKL:n lakivaliokunnan jäsen Sari Kantele ja Helsingin Ammatti-Isännöitsijät HAI ry:n puheenjohtaja sekä isännöintitoimisto Awiston yrittäjä ja isännöitsijä Aleksi Puisto, jotka kertovat myös mitä lunastustilaisuudessa tapahtuu ja kuinka pitkä lunastusaika on eli kauanko ostajan pitää odotella.
  Escuchado 28m 2s
 • Jakso 19: Kiinteistönvälittäjä, nyt someen ja mars! Mutta muista säännöt!

  11 ENE. 2024 · Suomessa toimii valtavasti välitysalan ammattilaisia, jotka eivät millään tavalla hyödynnä somea työssään. Miten tärkeä kanava some on välittäjälle tänä päivänä, tuoko se toimeksiantoja uusilta asiakkailta? Miten asuntomarkkinointiasetuksen vaatimuksia pitää huomioida somessa? Tuomaksen vieraana ovat Kiinteistömaailman kiinteistönvälittäjä Emilia Nikkilä sekä Suomen kiinteistönvälittäjät SKVL ry:n päälakimies ja KVKL:n lakivaliokunnan jäsen Tiina Aho. Tiina ja Emilia paljastavat myös somemarkkinoinnin yleisimmät kompastuskivet.
  Escuchado 34m 26s
 • Jakso 18: Huoneenvuokralaki uusiksi - Vuokralaisen, vuokranantajan vai molempien etu?

  14 DIC. 2023 · Miten nykyinen asuinhuoneenvuokralaki on kestänyt ajan hammasta yli 25 vuoden voimassaolon aikana - mikä siinä toimii ja mikä ei? Kuinka digitalisaatio on luonut muutostarpeita lainsäädännölle, joka on luotu aikana ennen sähköpostiviestittelyä? Tuomaksen vieraana ovat Kuluttajaliiton asumisen juristi Kristel Pynnönen-Andersson sekä Suomen Vuokranantajat lakiasiainjohtaja Tarik Ahsanullah, jotka toimivat myös AHVL:n eli asuinhuoneenvuokralain uudistamistyöryhmässä. Molempien mielestä häätöön liittyvät perusteet ovat laissa kunnossa, mutta prosesseja pitäisi sujuvoittaa.
  Escuchado 37m 28s
 • Jakso 17: Huoneistotietojärjestelmä sähköistää osakekirjat, mutta miten ja milloin?

  7 DIC. 2023 · Huoneistotietojärjestelmän tavoite ja tarkoitus on vakioida tietoja, jotka liittyvät taloyhtiöihin ja huoneistoihin sekä sähköistää osakekirjat. Mitä tapahtuu, kun taloyhtiö on siirtänyt osakeluettelon sähköiseen järjestelmään? Mitä välitysliikkeen tulee huomioida, kun tehdään huoneistokauppaa? Tuomaksen vieraana ovat Kiinteistömaailma Oy:n lakiasiainjohtaja sekä KVKL:n lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni ja Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Pauliina Heikkilä, jotka kertovat myös, mitkä ovat yleisimpiä väärinkäsityksiä osakeluetteloiden sähköistämiseen liittyen.
  Escuchado 39m 7s
 • Jakso 16: Pelkällä vakaalla pyrkimyksellä ei vuokravälittäjä pitkälle pötki!

  29 NOV. 2023 · Mitkä asiat ovat viime vuosikymmeninä muuttaneet vuokravälitystä eniten? Hyvän vuokravälitystavan ohje päivitettiin syyskuussa 2023, mutta mitkä ovat niitä tärppejä, joihin vuokra-asuntojen välittäjien kannattaa nyt kiinnittää erityistä huomiota? Tuomaksen vieraana on Vuokraturva Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä Vuokraturva-yhtiöt -konsernin perustaja ja pääomistaja Timo Metsola, jonka mukaan vuokravälittäjillä tapahtuu eniten mokia asiakirjojen säilyttämisessä. Jos tunnet piston sydämessäsi, kuuntele minkälaisia ongelmia siitä voi seurata. Hyvän vuokravälitystavan ohje: https://kiinteistonvalitysala.fi/ohje-hyvasta-vuokravalitystavasta/
  Escuchado 39m 26s
 • Jakso 15: Kiinteistön ja mökin kauppa

  15 AGO. 2022 · Mitä asiakirjoja tarvitaan kiinteistön ja mitä mökin kauppaan? Mitä merkitystä on sillä, millaisella alueella kaupattava kiinteistö tai tontti sijaitsee? Mitä tulee huomioida rakennusmääräyksien suhteen ja kaava-asioissa? Entä mitä välittäjän tulee tietää kiinteistön ja mökin kaupan tarjousmenettelystä? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Realia Groupin lakimies ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom sekä Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin. Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.
  Escuchado 25m 53s
 • Jakso 14: Kuolinpesässä olevan asunnon myynnin ABC

  8 AGO. 2022 · Myydessään kuolinpesän omistamaa asuntoa, mitä asiakirjoja välittäjän tulee hankkia ja mitä asioita selvittää kuolinpesään liittyen? Kuka voi olla kuolinpesän edustaja? Mitä tietoja vainajasta tulee hankkia ja mistä ne hankitaan? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni sekä Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n päälakimies ja lakivaliokunnan jäsen Tiina Aho. Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.
  Escuchado 22m 12s
 • Jakso 13: Selostusliite – asiakkaan kuulustelua vai tiedon kultakaivos?

  1 AGO. 2022 · Mitä tietoja selostusliitteestä tulee löytyä? Entäpä kuinka sähköisiin lomakkeisiin tulisi suhtautua? Kuinka tarkkaan välittäjän tulee tutustua kohteeseen ja kenen antamia tietoja selostusliitteeseen kirjataan? Tässä jaksossa Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat Kiinteistömaailma Oy:n lakiasiainpäällikkö sekä Kiinteistövälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni, Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin ja Realia Groupin lakimies sekä lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom. Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.
  Escuchado 23m 43s

Hyvän välitystavan podcastissa pureudutaan nimensä mukaisesti hyvään välitystapaan sekä ajankohtaisiin välitysalaan ja asuntomarkkinaan liittyviin teemoihin. Sarja vastaa välitysalan muuttuviin haasteisiin ja auttaa luomaan alalle yhteisiä käytäntöjä. Miksi hyvän vuokravälitystavan ohje...

mostra más
Hyvän välitystavan podcastissa pureudutaan nimensä mukaisesti hyvään välitystapaan sekä ajankohtaisiin välitysalaan ja asuntomarkkinaan liittyviin teemoihin. Sarja vastaa välitysalan muuttuviin haasteisiin ja auttaa luomaan alalle yhteisiä käytäntöjä.

Miksi hyvän vuokravälitystavan ohje on oltava hallussa ja mitä mokia tutustumalla ohjeeseen voi taklata? Mitkä ovat yleisimpiä väärinkäsityksiä taloyhtiöiden osakeluetteloiden sähköistämiseen liittyen? Millaiset asunnot ovat lunastusvaaran alla? Mitkä ovat tyypillisimmät asuntojen somemarkkinoinnin sudenkuopat?

Uudella kaudella juontajana toimii Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa. Podcastissa keskustellaan yhdessä Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsenten sekä muiden asiantuntijavieraiden kanssa.

Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen sekä Hyvän vuokravälitystavan ohjeeseen osoitteessa: www.kiinteistonvalitysala.fi
mostra menos
Contactos
Información

Parece que no tienes ningún episodio activo

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Actual

Portada del podcast

Parece que no tienes ningún episodio en cola

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Siguiente

Portada del episodio Portada del episodio

Cuánto silencio hay aquí...

¡Es hora de descubrir nuevos episodios!

Descubre
Tu librería
Busca