• Konturs farvel: De bedste samtaler fra 2021

  10 ENE. 2022 · Efter halvandet år, mere end 80 timers radio og podcast og et væld af portrætter og samtaler om musikkens mangfoldige sprog, lukker Kontur. I det sidste program nogensinde siger Jonas Sølberg farvel og tak med udklip fra nogle af de samtaler, der gjorde størst indtryk på ham og lytterne i 2021. Rebecca Lou fortæller om sin kamp med sig selv og sit køn i en mandsdomineret rockverden, Ivan$ito taler om sin tyngende arv som barn af to chilenske flygtninge i et hjem, hvor man bøjede nakken, og Stine Grøn, fra duoen IRAH, tager os med på hospice og åbner op for hendes healende arbejde med at spille og improvisere musik for døende.
  53m 39s
 • Nikolaj Vonsild ser verden gennem sin sensitivitet

  6 ENE. 2022 · Når du lytter til Nikolaj Vonsilds tekster eller hører ham synge, træder et hudløst ærligt menneske altid frem. En artist, som aldrig har tøver med at åbne op for det, der fylder ham i nu'et. At være sensitivt er Vonsilds præmis både som privatperson og musiker. Det er ikke noget han har valgt, det er et faktum og brændstoffet i hans kreativitet. Igennem tre kapitler og Vonsilds tre primære musikprojekter - When Saints Go Machine, Cancer og H2OP - tegner Konturs Jonas Sølberg et portræt af den følsomme poet bag den gnistrende stemme. En samtale, der kommer omkring emner som tabuer i tekster, kreativ frihed, venskabet med Cancer-partneren Kristian Finne og bearbejdelsen af Vonsilds egen fars død.
  57m 5s
 • Mellemblond er lyden af håb

  3 ENE. 2022 · Kristoffer Munck Mortensen havde været en af Danmarks største musikstjerner, hvis han havde levet i 70'erne eller 80'erne, hvor dansk rock stadig var the shit. I 2021 må han "nøjes" med at være anerkendt som en gudsbenået rockguitarist, sangskriver og poet, der i 15 år har spredt sit musikalske lys over Danmark. Et blødt og let flimrende lys, der indgyder håb. På hans 6. album, 'En jordisk chance', beskriver Mortensen stadig verden fra sit helt eget sted, hvor små snapshots fra hverdagen smelter sammen med eksistentielle linjer om liv og død. Det store med det små - det ligefremme med det mytiske. Lær Mellemblond bedre at kende i en samtale, der blandt andet dykker ned i poesiens kraft, The Beatles' arbejdsproces og Kristoffers vej fra guitarist i baggrunden til frontmand i sit eget band.
  54m 28s
 • Uden Ord lever for deres intuition og usikkerhed

  23 DIC. 2021 · Intuitionen er lyset for de tre poeter og musikere i Uden Ord. Deres musik er en direkte forlængelse, af de følelser de gennemlever. Små og store sætninger om håb og tvivl, sorg og kærlighed. Lyden af rastløs tumlen gennem varme sommerdage og tunge grublende nætter. Uanset om de optager deres musik i en lysning i skoven eller bliver ramt af en følelse i studiet, er sangene det rum de sammen - risikovillige og sårbare - træder ind i og skaber fra. For Thomas, William og Gustav handler det om muligheden for at kunne kaste sig ud på usikker grund. Derud hvor ting opstår i et 'nu' uden menneskelivets mange filtre. Uden ord.
  58m 39s
 • Vild $mith kigger monsteret i øjnene

  19 DIC. 2021 · Siden Vild $mith i 2013 bragede igennem til de danske klubber og radiostationer, er deres musik blevet synonymet med fest, alkohol og vilde nætter. Trioen blev kastet ind på scenen med en mission tatoveret tværs over ansigtet: "Lever det liv", og i den klassiske hiphop-anekdotes ånd blev de tre gutter fra Horsens til det, de lavede musik om. Deres nyeste album, The Hunt, handler ifølge dem selv stadig om fornuftens sammenbrud og jagten på den ypperste eufori men åbner også op for, hvad der sker, når man er blevet slave af sine egne tilbøjeligheder og skal forsøge at genopfinde sig selv som musiker og menneske ti år efter.
  53m 2s
 • Rebecca Lou: 1 / Baggrund og tekst

  15 DIC. 2021 · Rebecca Lou kan ikke holdes nede. På trods af en kaotisk og ensom barndom som outsider og mobbeoffer, har hun gang på gang samlet sig selv op, råbt 'fuck ne!j', når hun har ramt muren. Det samme gælder voksenlivet, hvor hun har brugt sine kriser og mørket til at skabe nyt lys og genopdage sig selv. Heavy Metal Feelings, Rebecca Lous andet album, er netop bevægelsen mod det lyse, både i lyd og tekst. En ny start og endnu et kapitel i Rebeccas udvikling. En historie, hvor én ting står hugget i sten: Du bliver nødt til at være tro mod dig selv og de følelser, der bor inde i dig, uanset hvad andre siger og synes. Lær Rebecca at kende i et dette dybt personlige portræt.
  52m 30s
 • Rebecca Lou: 2 / Lyd og inspiration

  15 DIC. 2021 · Kom med dybt ind i maskinrummet, hvor Rebecca Lous nye, grænseløse og mere poppede lyd fandt sin form på Heavy Metal Feelings. Vi taler om, hvor grænseoverskridende det var fuldstændig at redefinere den vrede macho-lyd, der har været basen for Rebecca Lous musik, siden den tidlige start, da hun som 19-årig dumpede ned i et giftigt og mandsdomineret rockmiljø, som, på godt og især ondt, var med til at forme hende som musiker og menneske. Vi lytter til punk, taler om Rebeccas progressive community-pladeselskab WAS og lytter til kæmpe bangers af to inspirerede kvinder, Rebecca elsker.
  51m 29s
 • Selina Gin: 1 / Baggrund og tekst

  27 NOV. 2021 · Selina Gin står for at turde. Turde blotte sig og turde åbne op både som musiker og menneske. Selvom hun kun har udgivet tre singler er den tidligere Nelson Can forsanger, på sin egen helt stille og reflekterende måde, allerede ved at sparke døren ind til musikverdenen med sine smukke og intime ballader. Lær Selina og bedre at kende i dette Kontur-portræt gennem fire kapitler.
  53m 28s
 • Selina Gin: 2 / Lyd og inspiration

  27 NOV. 2021 · Hvorfor har Selina Gin lagt flere af sine ufærdige sange ud til offentligheden? Hvor mange forskellige stemmer er der inde i den fantastiske sangerinde, og hvordan har to så forskellige artister som Nick Drake og svenske Amason været inspirationer for Selinas musik? Lyt med, når Jonas taler med Selina Gin om hendes lyd og inspiration.
  47m 11s
 • Iceage / 1 - Begyndelsen

  21 NOV. 2021 · Kom tættere på et af Danmarks mest anerkendte internationale rockbands og deres fabelagtige femte album, Seek Shelter fra 2020, når Konturs Jonas Sølberg møder de fem mænd i deres garage-øvelokale i området Mayhem i København.
  26m 3s

Kontur dykker ned i den aktuelle, den oversete eller den uundgåelige musiker, du skal lære bedre at kende. I et nørdet portrætformat tegner vært Jonas Sølberg artisten op igennem den...

mostra más
Kontur dykker ned i den aktuelle, den oversete eller den uundgåelige musiker, du skal lære bedre at kende. I et nørdet portrætformat tegner vært Jonas Sølberg artisten op igennem den musik og de begivenheder, der har formet ham eller hende.
mostra menos
Contactos
Información

Parece que no tienes ningún episodio activo

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Actual

Parece que no tienes ningún episodio en cola

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Siguiente

Portada del episodio Portada del episodio

Cuánto silencio hay aquí...

¡Es hora de descubrir nuevos episodios!

Descubre
Tu librería
Busca