Portada del podcast

Udsendt Af Danmark

 • Action24 afsnit 5: Veteraner ved Fjorden, VeteranSupport & Veteranprojekt Grønland

  20 JUN. 2024 · I denne episode fortsætter vi turen rundt hos de forskellige og frivillige veteranforeninger, som på hver deres måde tager sig af de soldater, der kommer hjem fra krig med ar på sjælen. Dem ,som kan tilbyde fællesskabet, en god snak over en kop kaffe og trygge omgivelser for veteranerne, når de har brug for det. Jeg kommer bl.a. forbi Martin Alskov fra Veteraner ved Fjorden, Dennis Bjerrum fra VeteranSupport og Gerth Sloth fra Veteranprojekt Grønland. Dette er 5:6 interview optaget i forbindelse med https://www.folkogsikkerhed.dks Totalforsvarsmesse NATO75-Action24, der blev holdt i Fredericia i april. 
  Escuchado 34m 39s
 • Action 24 Afsnit 4: DIF Soldaterprojekt & Djursland Veteraner

  14 JUN. 2024 · I de næste to episoder skal du møde fem af de mange veteranforeninger, der findes rundt om i landet, som hver i sær har den samme agenda - nemlig at hjælpe dem, der har brug for en hånd - men tilbyder det på deres helt egen og unikke måde.   I dette afsnit møder du DIF Soldaterprojekt og bliver klogere på, hvad sport og fællesskaber kan gøre - og sidst tager vi et smut til Djursland, hvor Djurslands veteraner fortæller om det store frivillige arbejde, de yder.  Mens jeg går rundt på messen ser jeg børn og unge, som får opfyldt flere af deres drømme. Drømmen om at sidde i et jagerfly. Drømmen om at røre og mærke en ægte kampvogn.  Det kan virke som en leg for de små, men det er vigtigt ikke at undervurdere betydningen af at "Familien Danmark" møder dem, som skal passe på dem. For som jeg sagde i en tidligere episode, så har kritikken den seneste tid haglet ned over Forsvarets tilstand og materiel, men her er det muligt for helt almindelige danskere at se med egne øjne, at vi IKKE begynder fra 0, når vi skal påbegynde genopretningen af vores totalforsvar, som er essentielt i en tid, hvor vi ikke længere kan tage fred for givet. Men det er også en oplagt mulighed for at møde dem, som tager sig af vores soldater, der kommer hjem fra krig med ar på sjælen. Dem som kan tilbyde fællesskabet, en god snak over en kop kaffe og trygge omgivelser for veteranerne, når de har brug for det. Dette er 3:6 interview optaget i forbindelse med https://www.folkogsikkerhed.dks Totalforsvarsmesse NATO75-Action24, der blev holdt i Fredericia i april. 
  Escuchado 30m 27s
 • Action 24 Afsnit 3: Den ukrainske soldat

  5 JUN. 2024 · Jeg spørger ham om han er bange for at dø, om det på nogen måde er muligt at bevare optimismen og troen på, at krigen har en positiv slutning.  Nogle ukrainske soldater har lagt turen forbi NATO75-Action24 messen, og det føles som meget fint besøg. Ikke at jeg tror de selv vil betegne sig som det, men der er noget beundringsværdigt ved dem, som er villige til at opgive alt for at redde deres land.  Jeg havde den store fornøjelse af at tale med Fillip og Alexander. Filip som fortæller om den store nødvendighed for at skabe og bygge en veteranindsats i det krigshærgede land. Alexander som kæmper for Ukraine, om livet før og under Ruslands invasion. Alexander er uddannet læge og før Ruslands invasion kæmpede han mod korruptionen i Ukraine. Men Alexander tøvede ikke 1 sek., da angrebet var en realitet. Her fortæller han om sin hverdag, følelser og tanker under krig.  Action24 var arrangeret af https://www.folkogsikkerhed.dk Dette er 3:6 interview optaget i forbindelse med Folk & Sikkerheds Totalforsvarsmesse NATO75-Action24, der blev holdt i Fredericia i april. 
  Escuchado 38m 18s
 • Action 24 Afsnit 2:  Ruth i krig & KFUM Soldaterhjem

  30 MAY. 2024 · Dette er andet afsnit af i alt 6 afsnit i forbindelse med Action24, en fælles fejring af Danmarks medlemskab af NATO i 75 år - et projekt i rammen af foreningen Folk & Sikkerhed - og i tæt samarbejde med Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabet, Politiet samt forsvars- og rumindustrien. I dette afsnit taler vi med Generalsekretæren for KFUM Soldaterhjem Per Møller Henriksen og hans hustru Merete. Jeg var nysgerig på, hvordan han ser på veteranindsatsen og udviklingen gennem de sidste 50 år. Bagefter taler jeg med Ruth, som er kendt for sin bestseller-bog "Ruth i Krig".  Som værnepligtig for ca. 15 år siden, var mit go-to sted Kuffen, som lå i baghaven af Aalborg Kaserne. I hjørnet af Hal D i messecenteret i Fredericia finder du den samme gode stemning. Standen er indrettet som en klassisk soldaterhjem med billeder på væggene, sofaer og et lille serveringsbord, hvor du kan få dig en kop kaffe og et stykke kage. Ved et lille højbord sætter jeg udstyret op, for at tale med Per Møller Henriksen og hans bedre halvdel Merete. Per blev i november 2023 tildelt en medalje af Forsvarsministeren for sine mange mange års arbejde med soldater og veteraner. Herefter møder jeg også Ruth. Jeg var blandt andet nysgerrig på, hvorfor hun tog skiftet fra den trygge hverdag i Danmark til soldaterhjemsleder i Afghanistan og Irak, hvorfor den kristne tro er vigtig i krig og hvordan hun så sin rolle, når soldater delte både stort og småt.  Action24 var arrangeret af https://www.folkogsikkerhed.dk
  Escuchado 32m 41s
 • Action24 Afsnit 1: Emil & Soldaterhjertet

  23 MAY. 2024 · Dette er første afsnit af i alt 6 afsnit i forbindelse med Action24, en fælles fejring af Danmarks medlemskab af NATO i 75 år, i tæt samarbejde med Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabet, Politiet samt forsvars- og rumindustrien. I løbet af denne podcastserie taler jeg med en række aktører om veteranindsatsen i Danmark, med det formål at give et unikt indblik i deres fortællinger, og belyse hvad der bliver gjort for dem der sætter livet på spil.  I første afsnit gæster Emil Arenholt Mosekjær - journalist og forfatter til bogen Soldaterhjerte. I bogen interviewer Emil veteraner fra forskellige krige, sammen med hans egne oplevelser fra Afghanistan. Før vi dykker dybere ned i veteranindsatsen vil han give os svar på, hvorfor soldater går i krig, hvad krig gør ved mennesker og hvordan man vender tilbage til civilisationen igen efter udsendelsen.   Messen Action24 præsenterede mere end 100 stande, som på hver deres måde viser bidraget til Danmarks tryghed og sikkerhed. Der er mulighed for at få taget selfies med en kampvogn, samt opleve adrenalin-kicket ved at sidde i et jagerfly, mens du også kan blive klogere på biologiske- og cyber trusler og hvordan du sikrer dig mod dem. Kritikken har den seneste tid haglet ned over Forsvarets tilstand og materiel, men her er det muligt for helt almindelige danskere at se med egne øjne, at vi IKKE begynder fra 0, når vi skal påbegynde genopretningen af vores Totalforsvar, som er essentielt i en tid, hvor vi ikke længere kan tage fred for givet. Action24 var arrangeret af https://www.folkogsikkerhed.dk
  Escuchado 28m 47s
 • Dennis og den gode historie

  17 MAY. 2024 · Langt de fleste veteraner kommer hjem og kan levere 100%. Det kunne Dennis Larsen også i godt 20 år efter sin første udsendelse, men en dag blev det for meget og hustruen satte ham stolen for døren – og sagde, at nu var det nu, der skulle ske noget.   Dennis har efter sine to udsendelser til Bosnien i 1999 og Irak i 2003 fået noget med i bagagen, som har sat sig i sindet. Men der skulle gå mange år med at arbejde i det civile, inden det i 2018 gik op for Dennis, at det var nu, der skulle sættes ind og tog derfor kontakt til Forsvarets Veterancenter – i dag er han tilbage i uniform og arbejder for forsvaret i et fleksjob hos Lokal It på Høvelte Kaserne.   Vi mødte ham (og hans leder) til en samtale om at stille op for Danmark, flygte ind i arbejdet, få et hårdt spark af hustruen og vende tilbage til en hverdag i uniform.  Resultatet er positivt og historien fortæller, at hvis veteranen har viljen, er der gode muligheder for, at forsvaret kan levere rammen. I dette interview fortæller Dennis om sine oplevelser, udfordringer og vejen til at finde en ny balance i livet.
  Escuchado 36m 38s
 • Kuppet i Sarajevo

  7 MAY. 2024 · Kuppet i Sarajevo    "Det handler om at løse opgaven, så hvis man er nødt til at bøje reglerne, så må man gøre det".  Sådan har specialoperationsstyrker altid tænkt, og sådan tænkte Jes, da han stod i Sarajevo med ansvaret for at bygge en lejr. Han kunne ikke få materiellet hjemmefra over grænsen, men i en stor fransk lejr i nærheden var der masser at tage af. Så det gjorde han.  I denne podcast møder du jægersoldaten Jes, som under sin udsendelse til Sarajevo måtte improvisere og finde en vej frem til at få skabt den lejr, hvor de de udsendte soldater skulle bo.  Podcasten er produceret for Folk & Sikkerhed som en del af det partnerskab, der er mellem Folk & SIkkerhed og Forsvarets Veterancenter.   
  Escuchado 22m 49s
 • Cykler med veteraner

  24 ABR. 2024 · Motion er godt for hovedet, også på veteraner. Det har de bevist i DIF - Danmarks Idrætsforbund, som med "DIF Soldaterprojekt" i et landsdækkende net af "Safe Zones" har en lang række tilbud om motion og samvær til veteraner.  Det går ikke uden frivillige, og en af dem kan du møde her.  Jes Kaa Kristophersen er tidligere officer i Jægerkorpset og giver nu af sin fritid til DIFs cykelprojekt. Og han kan se effekten på de veteraner, han tager sig af. Podcasten er en den første af en række podcasts om frivllige på veteranområdet.  Er du eller kender du en frivillig, der arbejder indenfor veteranområdet og som har en god historie af fortælle. Så send en mail til redaktionen på https://udsendtafdanmark.dk Podcasten er produceret for Folk & Sikkerhed som en del af det partnerskab, der er mellem Folk & SIkkerhed og Forsvarets Veterancenter. 
  Escuchado 15m 35s
 • Carsten Rasmussen: Fra Bøllebank til Danmarks Veteraner

  5 ABR. 2024 · Denne podcast er et uddrag af en aften med fire veteraners personlige fortællinger.  Her møder du Carsten Rasmussen, der fortæller om den første træfning siden 1943 og om udviklingen i det danske veteranmiljø gennem de seneste tredive år.  Hans historie afdækker de udfordringer og realiteter, som danske soldater stod overfor under en af de mest turbulente perioder i nyere tid. Fra det øjeblik han blev beordret til Bosnien, som chef for en kampvognseksadron til etiske overvejelser, som fulgte efter hans første direkte konfrontation med krigens realiteter. Gennem sin fortælling belyser Carsten, hvordan veteranområdet har udviklet sig fra at være næsten fraværende til nu at anerkende og adressere de psykologiske og moralske byrder, som følger med militærtjeneste. Denne podcast er ikke kun en fortælling om krig og dens konsekvenser, men også en påmindelse om vigtigheden af at støtte og forstå dem, der har tjent. Fra den spæde begyndelse af Danmarks indsats på veteranområdet til de betydelige fremskridt, der er gjort. Lyt med og bliv lidt klogere. 
  Escuchado 13m 51s
 • Jægersoldat: Læren fra Afghanistan  

  5 ABR. 2024 · Vi har mødt den tidligere jægersoldat Jes, der var en del af det lille hold danske jægersoldater, der satte fod på jorden i Afghanistan i december 2001 for at se, hvad der ventede. Den lektie, vi fik i Afghanistan, har vi stadig ikke bearbejdet med en ordentlig evaluering. Og mange ulykker kunne være undgået, hvis vi havde givet os tid til at studere fortidens fejltagelser - nemlig sovjetrussernes fejl - i det plagede land. Men vi buldrede bare afsted i russernes fodspor uden at ænse forhistorien eller det afghanske miljø. Sådan lyder dommen fra en officer og jægersoldat med mange oplevelser i Afghanistan bag sig.  Lyt med og bliv klogere. Podcasten er udgivet for Folk & Sikkerhed som en del af "Den Gode Historie". 
  Escuchado 26m 12s

Únete al Supporters Club de "Udsendt Af Danmark"

Empieza a apoyar este podcast y forma parte de su comunidad.

Mød de udsendte af Danmark - vi samler historien fra Danmarks internationale missioner, stiller om til dem, der lige nu befinder sig i verdens brændpunkter. Vi er nysgerrige på mennesket...

mostra más
Mød de udsendte af Danmark - vi samler historien fra Danmarks internationale missioner, stiller om til dem, der lige nu befinder sig i verdens brændpunkter. Vi er nysgerrige på mennesket bag uniformen, lysten, modet, karrieren, arbejdet, opgaven og meget, meget mere.

Hvorfor vælger nogle at rejse væk fra familien i flere måneder? Ikke bag én gang, men gentagne gange? Hvad laver de egentlig, når de er udsendt? Hvordan er det at komme hjem? Umiddelbart bagefter - og hvordan går det, når man har været hjemme længe? Er det at være udsendt noget, der sætter sig i kroppen? Hos den enkelte? Hos alle?

Lyt med og mød en lang række af de personer, som har haft Danmarks internationale missioner tæt inde på livet. Enten stået helt i front og skudt mod fjenden, truffet de svære beslutninger hjemme i Danmark og i felten eller haft den tætte og nære kontakt til de udsendtes pårørende.

Følg med, når vi dykker ned i de personlige fortællinger fra Danmarks veteraner og kommer tættere på historien om Danmarks internationale indsatser i verdens brændpunkter og deres helt personlige unikke historier, som ikke er blevet fortalt før.
mostra menos
Contactos
Información

Parece que no tienes ningún episodio activo

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Actual

Portada del podcast

Parece que no tienes ningún episodio en cola

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Siguiente

Portada del episodio Portada del episodio

Cuánto silencio hay aquí...

¡Es hora de descubrir nuevos episodios!

Descubre
Tu librería
Busca