Portada del podcast

Ungdomsmagt

 • Statsministerens magtdemonstration - Med Oliver Anton

  4 ENE. 2023 · Det er 2023, nyt år, ny regering – samme statsminister – og hun har holdt en tale, og en del af talen handlede om unge. Og det er meget interessant. For her i Ungdomsbureauet, ønsker vi at unge får mere indflydelse, derfor har vi lavet en særudgave af Ungdomsmagt, hvor vi taler om det nye år – og ikke mindst hvad vores Statsminister sagde i sin nytårstale. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Vi vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 30s
 • Sidste Magtstatus - med Manilla Ghafuri

  28 DIC. 2022 · Tiden er fløjet afsted. Siden august har Manilla undersøgt, hvordan det står til med magt blandt unge i Danmark. Vi har lavet 20 programmer sammen og vi er kommet vidt omkring. Vi har talt med forskere, digtere, aktivister, skoleelever, politikere og mange andre. I dag skal vi samle op på alt det vi har oplevet, vi skal tale om vores forhold til magt og hvorvidt det har ændret sig – og så skal vi også se lidt ud i fremtiden. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Manila Ghafuri vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 29s
 • Repræsentation i TV-serier - Patricia Bbaale Bandak

  20 DIC. 2022 · Det er langt fra ligegyldigt, hvordan man bliver fremstillet i film og TV. De historier og billeder, vi omgiver os med, har en effekt på vores hverdagsliv og på hvad vi opfatter som muligt for vores fremtid. Det handler både om hvordan kulturer, normer, traditioner, køn og seksualitet bliver portrætteret. I denne episode har vi besøg af instruktøren bag DR-serien ’Bad Bitch’ til en snak om hvad serien portrætterer – og hvorfor den er vigtig. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Manila Ghafuri vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 30s
 • Magtdynamik i en søskendeflok - med Swita og Monica Ghafuri

  14 DIC. 2022 · Som barn mødes du af nogle særlige forventninger og omstændigheder - nogle psykologer mener, at det er afhængigt af hvilket nummer du er i din søskendeflok. Selvom familier er unikke, så ligner vi også hinanden, og man kan sige noget generelt om personers karaktertræk ud fra hvilket nummer, de er i søskendeflokken. Vi bliver simpelthen mødt forskelligt, om vi er den store, den mellemste, den lille, eller enebarnet. Manilla har selv seks søskende, og det her afsnit vil hun tale med to af dem, om hvordan de oplever dynamikken i søskendeflokken. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Manila Ghafuri vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 27s
 • Indflydelse i folkeskolen - med Ida og Mina

  7 DIC. 2022 · Fra vi er omkring 6 år bliver vi “overladt” i skolens hænder. Der er ingen tvivl om, at folkeskolen har kæmpestor betydning for børn og unges tilgang til sig selv og det samfund, de skal til at ud i – men hvordan er det egentligt at være elev i Danmarks skoler? Det spørger vi Mina og Ida om i denne episode. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Manila Ghafuri vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 29s
 • Magt og fodbold i Qatar - med Navid Molaaghaei og Jakob Toet Jorsal

  30 NOV. 2022 · Mange danske medier har kritiseret den korruption i FIFA, der har ført til beslutningen om at afholde slutrunden i Qatar, som har misbrugt migrantarbejderes arbejdskraft til at bygge stadioner og infrastruktur. Et af de medier er tidsskriftet Majalleh der bliver udgivet af netværket Nasim. Vi har besøg af Nasims forperson, Navid Molaaghaei, og næstforperson, Jakob Toet Jorsal, for at høre, hvorfor de har valgt at dedikere en hel udgave af deres tidsskrift til at handle om VM i Qatar. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Manila Ghafuri vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 29s
 • Håb og aktivisme - med Kamal Al-Awadi

  23 NOV. 2022 · Mange af os vil gerne ændre nogle ting i samfundet, enten det ene eller det andet. Gøre situationer bedre, hjælpe andre, skabe forandringer – og der er rigtig mange måder at gribe det an på. I denne episode har vi besøg af Kamal Al-Awadi som fortæller om sin måde at skabe forandringer på. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Manila Ghafuri vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 29s
 • Spillets magt - med Marcus Mossalski

  16 NOV. 2022 · Farverige og indbydende betting-reklamer i den offentlige transport i Randers Kommune er fortid – og det er blandt andet Marcus Mossalskis fortjeneste. Men forud for det resultat, ligger der en lang historie om dreng, der i en meget ung alder fik en meget stor interesse for at oddse og spille om penge. Og kampen er langt fra slut. Marcus arbejder videre for at skabe opmærksomhed omkring hvilken magt pengespil kan have over os. Hør Marcus’ historie her. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Manila Ghafuri vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 29s
 • Pengemagt i bankerne - Med Jonas Jensen-Dharmaratne

  9 NOV. 2022 · Episoden handler om vores pengesystem og hvilken magt private banker har i den sammenhæng – og hvorfor særligt unges økonomi bliver udfordret. Jonas Jensen-Dharmaratne er en del af foreningen Gode Penge, og han hjælper os med at forstå bankernes indflydelse – og ikke mindst hvad der, ifølge ham, er galt med det. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Vi vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan vi og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 29s
 • Unge stemmer fra Vaskekælderen - med Ronas, Yasemin og Ewin

  1 NOV. 2022 · ”Vi vil huske på dig, der ikke tør gå ned i vaskekælderen på grund af nogle utilpassede unge, som forpester din hverdag.” De her ord kom fra statsminister Mette Frederiksen, d. 5. oktober 2022, da hun udskrev valget. Forpester. Det er ikke et tilfældigt ordvalg. Det er er et ordvalg, der vækker følelser og tanker – hos rigtige mange unge. I dag har vi besøg af Ronas, Yasemin og Ewin, der på baggrund af den udtalelse skabte portrætserien 'Stemmer fra Vaskekælderen'. Vi ser nærmere på hvad kampagnen går ud på - og hvilke tanker de tre gæster gør sig om samfundet. Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. For at opnå forandring må man have magt – men hvordan opnås magt? Manila Ghafuri vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den.
  Escuchado 53m 29s

Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. Aktivist og forperson i Rapolitics, Manila Ghafuri,...

mostra más
Magten ligger hos den ældste del af befolkningen, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at videregive den. Endnu. Aktivist og forperson i Rapolitics, Manila Ghafuri, vil i denne programserie belyse magt fra alle vinkler og undersøge, hvordan hun og andre unge kan tage den. Manila ønsker forandring – og det kræver magt, derfor får hun gæster i studiet, der beskæftiger sig med magt – lige fra aktivisten der demonstrer i regnvejr til den politiske elite der afgør vores fremtid.

Har du input, spørgsmål eller kommentarer? Skriv til ungdomsmagt@24syv.dk.
mostra menos
Contactos
Información

Parece que no tienes ningún episodio activo

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Actual

Portada del podcast

Parece que no tienes ningún episodio en cola

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Siguiente

Portada del episodio Portada del episodio

Cuánto silencio hay aquí...

¡Es hora de descubrir nuevos episodios!

Descubre
Tu librería
Busca