Mucize Öğretmen // Atıl Samancıoğlu

17 de feb. de 2020 · 29m 53s
Mucize Öğretmen // Atıl Samancıoğlu
Descripción

Atıl Samancıoğlu, siber güvenlik uzmanı. Arzu ederseniz “etik korsan” ya da “etik hacker” diyebilirsiniz. Bir Türk’ün kurduğu ve dünyayı kasıp kavuran Udemy eğitim platformunun efsane Türk eğitmeni. 170’ten fazla ülkede...

mostra más
Atıl Samancıoğlu, siber güvenlik uzmanı. Arzu ederseniz “etik korsan” ya da “etik hacker” diyebilirsiniz. Bir Türk’ün kurduğu ve dünyayı kasıp kavuran Udemy eğitim platformunun efsane Türk eğitmeni. 170’ten fazla ülkede 180 bini aşkın öğrenciye sahip. Güzel bir rekor!
Bu söyleşiyi iki eksende okumanızı önereceğim. Biri içinde bulunduğumuz tehlike çağı. Elimizle ve kontrolsüzce paylaştığımız mahrem bilgilerimiz sayesinde aslında hack’lenmemize bile gerek yokmuş. Adeta felaket zinciri. Diğeri ise içinde bulunduğumuz yazılım devrimi. Yaşamınızın temelini oluşturan kişiselleştirilmiş tüm konfor sağlayıcılarla kucaklaşmak için kod öğrenme gereği. Kodlama konusunun önemini tarif etmek için şakayla karışık kod yazmayı bilmeyeni pek yakında dövecekler desem yeridir. Ben herhalde kodlamayı ıskalayan son nesilim ve şaka değil üzülüyorum.

Ne kadar önemsediğimi benzetmeyle anlatmama izin verir misiniz? Dünya üzerinde insanları gruplara ayıran belli başlı konular var. Bu söyleşinin konusu olmasa da fikir verebilmesi ve akılda kalabilmesi adına; din, dil, ırk, cinsiyet, ideoloji… diye sıraladıktan sonra bir de kodlama(!) diyeceğim.

Kodlama bilenler ve bilmeyenler. Tuhaf gelecek, dili-dini-cinsiyeti-coğrafi kısıtlaması-ideolojisi yok. Eğitim bile araya giremiyor desem yeridir. Jenerasyona bağlı bir ayırım olduğunu iddia edeceğim. İstisnalar kaideyi bozmaz!

Abarttığımı düşünenler için; teknoloji bazılarımızda “aç kapa” tuşlarından öteye geçemiyor. Bundan sonra insanları ayıran fark, o tuşun kodunu yazan-bozanla o tuşlara korkuyla basabilenler.

Bu işin atom çekirdeğini parçalamak olmadığını da anladım bu arada yanlış anlamayın… Hadi buyur öğren yap deseniz ayrı. Samancıoğlu, çocuk yaşta kendi başına kitaplardan kodlama öğrenmiş. Türkiye’de ve dünyada parmakla gösterilecek başarıya ulaşmış bir kodlama uzmanı. İzmir Karşıyakalı. İstanbul’a üniversite (Boğaziçi) sayesinde göçmüş. Tam 10 sene uluslararası bir şirkette profesyonel olarak görev almış, yazılım ve siber güvenlik eğitimleriyle ilgili aktif çalışmalar yapmış. Dört yıl önce Udemy’de ders vermeye başlamış. Ve o da ne!… Göz açıp kapayıncaya kadar 180 binden fazla öğrenciye ulaşmış. Benim de dikkatimi çeken özellik bu, tabii bir de etik kodlamacı yetiştirme çabaları.

Profesyonel işini girişimci olmak üzere terk ettiğini öğrendim. Kolektif House’la Kolektif Academy adında bir start-up oluşumunu kurmuş. Bu gelişme kodlamayla farklı eksene geçmek isteyenler için şahane bir haber. Detaylarını aktarmaya vesile olmak bana keyif veriyor. Ve inanıyorum ki, benzer oluşumların sayısı geometrik artacak.
mostra menos
Información
Autor Yaprak Özer
Página web -
Etiquetas

Parece que no tienes ningún episodio activo

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Actual

Portada del podcast

Parece que no tienes ningún episodio en cola

Echa un ojo al catálogo de Spreaker para descubrir nuevos contenidos.

Siguiente

Portada del episodio Portada del episodio

Cuánto silencio hay aquí...

¡Es hora de descubrir nuevos episodios!

Descubre
Tu librería
Busca